new ioq3v6-unfreeze-client-v20.5.zip package is out now, please get yourself a copy and update your installation for best and complete experience.

Quake III Arena UnFreeZe Client 2020.5 edition

UnFreeZe Game Servers News forum.
User avatar
adminless
Site Admin
Site Admin
Posts: 1237
Joined: Thu Nov 03, 2016 19:05
in-game nick: not available
Location: Vigo (Spain)

Re: Quake III Arena UnFreeZe Client 2020.5 edition

Post by adminless »

easy:
  1. download ioq3v6-unfreeze-client-v20.5.zip
  2. extract (unzip) somewhere else (your desktop for example)
  3. enter the extracted ioq3v6-unfreeze-client-v20.5 folder
  4. only copy your original pak0.pk3 inside the baseq3 you have at that route
  5. double click on of the ioq3v6 binaries there
  6. report back to me for results and more help/further instructions

alyeti
User lv4
User lv4
Posts: 64
Joined: Sat Oct 21, 2017 16:09

Re: Quake III Arena UnFreeZe Client 2020.5 edition

Post by alyeti »

adminless wrote:
Sun Jun 07, 2020 19:57
easy:
  1. download ioq3v6-unfreeze-client-v20.5.zip
  2. extract (unzip) somewhere else (your desktop for example)
  3. enter the extracted ioq3v6-unfreeze-client-v20.5 folder
  4. only copy your original pak0.pk3 inside the baseq3 you have at that route
  5. double click on of the ioq3v6 binaries there
  6. report back to me for results and more help/further instructions
ok will do, i assume you mean copy pak0.pk3 file from my orogial quake 3 to the client?
Last edited by alyeti on Mon Jun 08, 2020 9:15, edited 1 time in total.

User avatar
adminless
Site Admin
Site Admin
Posts: 1237
Joined: Thu Nov 03, 2016 19:05
in-game nick: not available
Location: Vigo (Spain)

Re: Quake III Arena UnFreeZe Client 2020.5 edition

Post by adminless »

ok, rare enough you using a browser that doesn't support ftp, try this link instead ioq3v6-unfreeze-client-v20.5.zip.

alyeti
User lv4
User lv4
Posts: 64
Joined: Sat Oct 21, 2017 16:09

Re: Quake III Arena UnFreeZe Client 2020.5 edition

Post by alyeti »

ok dude i deleted quake completely seemed only way

installed quake 3 from original cd
installed 1.32b
installed your ufreeze client
copied the pak3 file to ufreeze client
chose intel start


and now its corrected the LG and also corrected the unclean client message

i will say this , the graphics is now like 10x the speed it was , like super fast , enemy green with pink grenade heads i like that lol, so i am running ufreeze from its own folder


only issue i had was obvioulsy any binds i had , i have to do them again

can you point me in direction of the v_say commands please , they can be amusing when ziggy is about lol refuses to thaw me with audio haha

User avatar
adminless
Site Admin
Site Admin
Posts: 1237
Joined: Thu Nov 03, 2016 19:05
in-game nick: not available
Location: Vigo (Spain)

Re: Quake III Arena UnFreeZe Client 2020.5 edition

Post by adminless »

ok, awesome then, that's what I was talking about, thanks for report that doing a clean install as suggested fixed all your issues. as for the voice commands I remember I already talked about the once here. check that link out, hope that helps.

KlarDerAbsahner
User lv3
User lv3
Posts: 16
Joined: Sun Feb 24, 2019 1:59

Re: Quake III Arena UnFreeZe Client 2020.5 edition

Post by KlarDerAbsahner »

Hey!
I would like to import the settings from other game install to the new 2020.5 edition.
I copied the q3config.cfg, but the settings are still the default ones...
What do i need to do?

User avatar
adminless
Site Admin
Site Admin
Posts: 1237
Joined: Thu Nov 03, 2016 19:05
in-game nick: not available
Location: Vigo (Spain)

Re: Quake III Arena UnFreeZe Client 2020.5 edition

Post by adminless »

hi

the recommended procedure is just rebuild your cfg as some variables/behavior can change across versions/installations and for the most part people should only need a handful of commands to get it to his liking. that's always lot of easy than later having to figure out what was wrong across hundred of variables. that being said, if you still feel giving a try to the whole thing you have two options. if you already dropped a q3config.cfg there (inside the unfreeze folder) you can probably just do "\exec q3config" and it should work (for the most part, understanding that there's likely stuff that isn't gonna exist and/or it's gonna work differently). if not, you can just drop at the unfreeze folder your current q3config.cfg renamed as ufconfig-2005.cfg (something if necessary, ex. ufconfig-legacy-2005.cfg) and then double click on your usual ioq3v6 build.

a much better, probably proper, alternative would be to simply create a separate cfg containing only the changes you made/need over the default ufconfig. that way it will stick from version to version (you'll just to exec that cfg when upgrading) and it would be lot of easy to manage.

KlarDerAbsahner
User lv3
User lv3
Posts: 16
Joined: Sun Feb 24, 2019 1:59

Re: Quake III Arena UnFreeZe Client 2020.5 edition

Post by KlarDerAbsahner »

thanks, it worked. Great!